Nieuw in de binnenstad van Dokkum

Geplaatst op 3 juli 2024
Nieuw in de binnenstad van Dokkum

We zijn erg blij met nieuwe ondernemers en zaken in onze binnenstad en dorpen. In deze rubriek zetten we ze in het zonnetje. Heeft u tips voor deze rubriek? Welkom dit te melden bij i.vellinga@noardeast-fryslan.nl

Io Sorrido by Demi

De Dijk 4 Dokkum

Eind februari openden Hilma en haar dochter Demi Boomsma hun 2e vestiging in Dokkum aan De Dijk genaamd “Io Sorrido by Demi”. De passie voor mode is bij dochter Demi net zo groot als bij haar moeder; vanaf haar 16e werkte zij ook al in het vak. In de 11 jaar dat Io Sorrido (‘Ik glimlach’) nu bestaat in de Vlasstraat ging Demi al vaak mee op inkoop en naar beurzen en ontstond het idee om samen te gaan ondernemen. Toen er een prachtig pand vrij kwam aan De Dijk waagden ze de sprong en openden hun 2e vestiging. Samen hebben zij nu 23 grotendeels unieke merken in twee verschillende vestigingen; een mooi totaalconcept waar ze een brede doelgroep blij mee kunnen maken. Naast kleding verkopen ze ook accessoires en schoenen. Sterke merken staan centraal maar ook zeker mooie materialen en duurzaamheid. Met een voorkeur voor vrouwelijke stijlen die toch ook stoer zijn. Ook kom je naar deze winkels voor totaal advies. ”Vrouwen mooi en blij maken is het leukste wat er is” geven beide dames aan. Kom eens langs en laat je verrassen!  

Beide vestigingen zijn open op donderdag, vrijdag, zaterdag en koopzondagen en de andere dagen alleen op afspraak. Meer informatie staat op www.iosorrido.nl en je kunt beide zaken ook volgen op Facebook en Instagram.  

KB Food & Drinks

Keppelstraat 4 Dokkum 

Al bijna 7 jaar is KB Food & Drinks een vaste waarde en bekende hotspot in Dokkum en omgeving.

En zo populair dat vooral in het weekend gasten regelmatig achter het net vissen omdat de zaak vol zit. Na Corona willen veel gasten ook graag wat ruimer zitten. Dat lag aan de basis voor eigenaresse Anna Smits om nieuwe ideeën en uitbreidingsplannen uit te werken. Wat dat betreft staat deze onderneemster nooit stil en volgt de trends. Ook wil ze graag zo veel mogelijk gasten bedienen en blij maken. Omdat er tegelijk een wens was haar naastgelegen horeca-onderneming Haagens te vergroten maar ook de hele ‘Dockumer Sluys’ te transformeren werd alles aangepakt en op elkaar afgestemd. Na de heropening van Haagens vorig jaar startte KB met de verbouwing. Inmiddels is er een doorbraak en uitbreiding naar een naastgelegen ruimte gerealiseerd met daar tussenin een oude nu overdekte glazen steeg. Ook is de bovenverdieping er gedeeltelijk bij getrokken. De nieuwe ruimtes zijn stijlvol, kleurrijk en met de nodige eye-catchers ingericht. Ondertussen wordt er nog gewerkt aan een grote gemeenschappelijke tuin inclusief het terras en de bouw van 30 appartementen. De nieuwe ruimtes kunnen ingezet worden als uitbreiding voor het restaurant maar lenen zich vooral ook goed als besloten feestlocatie. Welkom om de nieuwe zaak met eigen ogen te bewonderen! KB is open van maandag t/m zaterdag (zondags gesloten). Volg het laatste nieuws ook op Facebook en Instagram en op de website www.kbfood.nl.

Restaurant Ode

Markt 38 Dokkum

Aan de Markt in Dokkum opent deze zomer restaurant Ode. Eten in Ode is een ervaring die het doorvertellen waard is. Van heel dichtbij zie je hoe chef Liudger van der Meer en zijn brigade de smaakvolste gerechten als gastronomische topstukken voor jou bereiden. Aanschouw, proef en ervaar de Nieuwe Friese Keuken. Geïnspireerd op de filosofie van Dutch Cuisine wordt er een ode gebracht aan de unieke smaken die Friesland rijk is. Het restaurant is gevestigd in de prachtig verbouwde Beurs, ook wel het ‘Van Sinderen gebouw’ genoemd. Het interieur, ontworpen door interieurarchitect Jeroen Overmars, is eigentijds en indrukwekkend. Het team vertoont hun kunsten in een bijna theatrale setting, maar niets in restaurant Ode is zomaar voor de show: er is een verhaal te vertellen. Over lokale en regionale samenwerkingen, bijzondere bereidingen en de lekkerste producten die in dit gebied gewoon in de berm groeien. Alle gerechten verrassen, maar wel met het oog op een gevuld bord voor de volgende generatie. Chef Liudger kookt seizoensgebonden, zonder verspilling en maakt daarvoor gebruik van fermentatietechnieken. Aanschouw het vakmanschap van het team en voel je onderdeel van hun passie voor buitengewoon goed eten. Boven het restaurant zijn vijf luxe suites gerealiseerd. Je boekt ze via Hotel Abdij. Meer informatie: www.restaurantode.com of mail naar: welkom@restaurantode.com   

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@ondernemendnetwerknoordoost.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: