Proef | Lokaal Dokkum is een van de nieuwkomers in de Lekker 500, de gids met de top 500 van restaurants in Nederland. “Dat we dit samen hebben bereikt binnen een jaar, met een team dat nog elke dag groeit, maakt me ontzettend trots”, aldus chef Geert-Jan Vaartjes.
Het restaurant dat gevestigd is aan de Markt in Dokkum opende vorig jaar november de deuren. Op woensdag tot en met zaterdag wordt verrassingsmenu ‘Ode’ geserveerd in 4 tot 6 gangen, met een passende wijnbeleving.
De Lekker 500 roemt in de gids de creativiteit van chefs Liudger van der Meer en Geert-Jan Vaartjes, de lokale seizoensgebonden producten, de wereldse technieken en de belangrijke rol van fermentaties daarbij. Ook de Dutch Cuisine-methode, de nieuwe Friese keuken, het 80/20 principe, het verrassingsmenu en de eigenzinnige wijnen uit heel Europa én uit Twijzel worden genoemd. “We voelen ons heel welkom in deze gids!”, aldus Geert-Jan.