Van der Kooij Techniek: een ijzersterk bedrijf

Geplaatst op 19 oktober 2023
Van der Kooij Techniek: een ijzersterk bedrijf

Een interview? Prima. Als het maar niet te veel tijd kost. Gerwin van der Kooij is geen prater maar een doener. Metaalmoeheid komt in zijn woordenboek niet voor. Het liefst steekt hij al z’n energie in zijn werk. Metaal bewerken en sleutelen, dat is zijn passie. ,,Mijn vader is boer maar ik heb niks met koeien. Ik hou niet van boe-geroep’’, zegt Gerwin lachend. ,,Van jongs af aan was het al sleutelen, sleutelen en nog eens sleutelen.’’

Korte lijntjes, vakmanschap, maatwerk, snel contact, geen lange wachttijden en een betaalbaar uurtarief maken Van der Kooij Techniek tot een gewilde partner voor veel bedrijven. Van meubelmakers tot constructiebedrijven, ze doen graag zaken met Gerwin. ,,Eenmaal een klant, altijd een klant. Mijn bedrijf groeit door mond tot mondreclame. Klanttevredenheid is de beste reclame die je maar kunt hebben. Ik ben nu drie jaar voor mezelf werkzaam en dat gaat als een trein.’’

Van der Kooij Techniek, gevestigd in Augsbuurt, is voornamelijk in Friesland en Groningen actief. Aanvragen uit de rest van het land zijn er wel, maar Gerwin wil geen uren rijden voordat hij aan een klus kan beginnen. Bovendien, werk is er in het Hoge Noorden voldoende. Overal zie je de gele Mercedes-bus staan. Soms op de vreemdste plekken want de werkplaats op wielen is van alle gemakken voorzien en heeft zelfs krachtstroom aan boord.

Gerwin: ,,Ik heb de beschikking over een werkplaats met diverse machines, zoals kantbanken, lasmachines, lasersnijmachines en CNC frees machines. Daar maak ik producten, zoals constructies voor mijn nieuwe huis, maar ik doe ook veel op locatie. Denk aan walbeschoeiingen lassen, brugleuningen repareren, onderhoud en reparatie van landbouwvoertuigen en heftrucks, leidingwerk, een balkonhek monteren… Geen klus is te gek. Dat ik flexibel ben en veel op locatie kan doen, geeft mijn bedrijf een toegevoegde waarde. Ik heb een aantal vaste opdrachtgevers maar word ook regelmatig ingehuurd als zzp-er. Vanwege de groei werk ik sinds kort samen met mijn broer Jasper. Dat is ook een ijzervreter, net als ik. Jasper heeft bij een metaalbedrijf in Dokkumer nieuwe Zijlen gewerkt en is nu bij mij in dienst. Samen kunnen we meer.’’

Fraai smeedwerk

Gerwin van der Kooij is ook smid. Voor fraai smeedwerk kun je bij Van der Kooij Techniek uitstekend terecht. Een nieuw ontwerp, restauratie of reparatie, door goed te luisteren naar de wensen van de klant komt er altijd iets bijzonders tot stand. ,,Ambachtelijk vakmanschap, het creëren van exclusief maatwerk gebaseerd op eeuwenoude technieken, dat vind ik mooi. Wat ik maak, kun je niet in de winkel kopen. Dat is uniek smeedwerk. Zo heb ik onlangs een ornament nagemaakt voor een advocatenkantoor in Drachten. Oud in een nieuw jasje. Prachtig.’’ Iets namaken of repareren is mooi maar creatief bezig zijn met metaal is misschien nog wel mooier. Producten bedenken voor klanten, tekenen, ontwerpen en produceren. Gerwin krijgt regelmatig de kans om iets te bedenken en uit te voeren. Van tekening tot compleet eindproduct, laat Gerwin maar lopen. Zo ontwierp hij een brikettenpers en een unieke machine voor een meubelmaker waarmee het in elkaar zetten van een serie houten laden voortaan met 1 druk op de knop gerealiseerd kan worden. Middels perslucht, er komt geen lijmtang aan te pas. Een stukje maatwerk door een bedrijf dat ijzersterk in oplossingen is

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@ondernemendnetwerknoordoost.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: